La Chimera

zaterdag 15 juni 2024 20:30
maandag 17 juni 2024 20:30
Bijna sprookjesachtig drama van regisseur Alice Rohrwacher (Lazzaro Felice) is afgezien van een onweerstaanbaar schelmenverhaal, ook een aangrijpend drama over verlies en verwerking
- VPRO CInema

Toscane, ergens in de jaren tachtig van de vorige eeuw. Arthur is een jonge Engelsman met een voorliefde voor oude beschavingen. Hij heeft het bijna magische vermogen om met zijn wichelroede diep verborgen Etruskische kunstschatten te traceren. Hij wordt bijgestaan door een kleurrijk groepje schavuiten, die niet altijd even betrouwbaar blijken. Samen verdienen ze de kost met het leegroven van graven en de verkoop van kunstvoorwerpen aan rijke verzamelaars op de zwarte markt. Maar het meest is Arthur nog op zoek naar zijn onlangs overleden geliefde Beniamina. Haar afwezigheid heeft een diepe leegte in zijn ziel achtergelaten.

Excentriek sprookje met een uitmuntende Josh O'Connor in de hoofdrol. De acteur speelde eerder prins Charles in de serie The Crown en is momenteel ook te zien als tennisser in Challengers.

fantasy/komedie
Alice Rohrwacher Italië/Frankrijk/Zwitserland
Duur
130 minuten
Release
2024
Taal
Italiaans, Engels, Frans, Portugees
Ondertiteling
Nederlands