The Holdovers

zaterdag 10 februari 2024 20:30
maandag 12 februari 2024 20:30
Alexander Payne maakt met The Holdovers een bijzonder ontroerende instant-klassieker over een chagrijnige geschiedenisleraar (Paul Giamatti in topvorm)
- Filmkrant

Kerstdagen, 1970, in het noordoosten van de VS. Paul is een strikte ietwat zonderlinge leraar (klassieke oudheid) en bij leerlingen en collega's niet bepaald geliefd. Hij moet op de campus tijdens de feestdagen op leerlingen passen die niet naar huis kunnen, en dus achterblijven. Door omstandigheden zit hij uiteindelijk opgescheept met Angus, een rebelse koppige tiener. Ze maken in de verlaten gebouwen kennis met Mary, de kok van de school, die onlangs haar zoon heeft verloren tijdens de Vietnamoorlog. Er onstaat een bijzondere band tussen het drietal.

Hoofdrolspeler Paul Giamatti werkt na Sideways (2004) voor een tweede keer samen met regisseur Alexander Payne (About Schmidt, Nebraska). Het melancholische, maar ook hartveroverende The Holdovers is genomineerd voor 5 Oscars, waaronder die voor Beste Film, Beste Hoofdrol en Beste Actrice in een Bijrol (Da'Vine Joy Randolph).

drama/komedie
Alexander Payne Verenigde Staten
Duur
133 minuten
Release
2023
Taal
Engels
Ondertiteling
Nederlands